Paradoxala Flen

Under hösten har jag och några andra skribenter, kreatörer och småföretagare träffats på något som vi kallar ”Öppet kontor”. Idén var mycket enkel: en gång i veckan kan småföretagare, distansarbetare, studenter och andra träffas, fika, lära av varandra och inte minst: inleda nya samarbeten!Paradoxala Flen

På Öppet kontor träffade jag Therés, som är designer, nystartad företagare och VD för Daghall Creations. Vi skrev en debattartikel i Eskilstunakuriren och Sörmlandsbygden som handlade om den accelererande centrumdöden i Flen. Samtidigt gjorde vi en inventering av tomma och outnyttjade lokaler i Flens centrum. Vi hittade över 25 stycken – jag tror faktiskt att det är uppåt trettio. Hur har det kunnat gå så långt?

Vi skickade ut en liten nödraket i julruschen, en kalender som vi kallade Paradoxala Flen. Där kan du se tomma lokaler och mörker, men också möjligheter och goda exempel. Ja, den paradox som Flen faktiskt är. Hur kommer det sig att svallvågorna från trängseln i Stockholm, Eskilstuna, och Norrköping inte tycks nå fram till oss?

>> Här kan du läsa debattartikeln i Eskilstuna-kuriren (pdf, nytt fönster)

>> Varianten i Sörmlandsbygden